Sign In

Receptek

Túrós-hagymás galuska

Túrós-hagymás galuska

 

Túrós-hagymás galuska

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm rizsliszt
  • 200 gramm tehéntúró
  • 2 darab tojás
  • 80 ml víz
  • 1 teáskanál
  • 150 gramm füstölt szalonna
  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 200 ml tejföl

Instrukciók
 

  • A túrót áttörjük, összekeverjük a sóval, a tojásokkal, a liszttel, majd apránként hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy lágyabb galuskatészta legyen, majd fél órát állni hagyjuk.
  • Közben a tejfölt 1 mokkáskanál sóval és 50 ml vízzel összekeverjük.
  • A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját.
  • Kivesszük a pörcöket, és a visszamaradó zsírban megpirítjuk a hagymát, majd a hagymát is kiszedjük. A megmaradó zsír egy részével kikenjük egy jénai tál alját.
  • A galuskát lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a hagymás zsírban megforgatjuk.
  • A tál aljára kanalazunk egy réteg túrós galuskát, rátesszük a pirított hagyma egyharmadát, a megsült szalonnapörcök egyharmadát, és egy kicsit meglocsoljuk egy kevés sós tejföllel. Megint galuska következik, majd hagyma és szalonna, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét szintén meglocsoljuk egy kevés tejföllel.
  • Végül forró sütőben, 10-15 perc alatt összemelegítjük. Nem kell megpirulnia, éppen csak átmelegednie.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó galuska, gluténmentes, hagyma, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating