A túrót áttörjük, összekeverjük a sóval, a tojásokkal, a liszttel, majd apránként hozzáadjuk a vizet, annyit, hogy lágyabb galuskatészta legyen, majd fél órát állni hagyjuk.
Közben a tejfölt 1 mokkáskanál sóval és 50 ml vízzel összekeverjük.
A szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk a zsírját.
Kivesszük a pörcöket, és a visszamaradó zsírban megpirítjuk a hagymát, majd a hagymát is kiszedjük. A megmaradó zsír egy részével kikenjük egy jénai tál alját.
A galuskát lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, a hagymás zsírban megforgatjuk.
A tál aljára kanalazunk egy réteg túrós galuskát, rátesszük a pirított hagyma egyharmadát, a megsült szalonnapörcök egyharmadát, és egy kicsit meglocsoljuk egy kevés sós tejföllel. Megint galuska következik, majd hagyma és szalonna, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejét szintén meglocsoljuk egy kevés tejföllel.
Végül forró sütőben, 10-15 perc alatt összemelegítjük. Nem kell megpirulnia, éppen csak átmelegednie.