Sign In

Receptek

Túrós-szilvás morzsa

Túrós-szilvás morzsa

 

Túrós-szilvás morzsa

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 3 főre

Hozzávalók
  

  • 150 gramm rizsliszt vagy kukoricaliszt
  • 1 mokkáskanál
  • 4 darab tojás
  • 2 ml tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1/2 darab citrom reszelt héja
  • 150 gramm tehéntúró
  • 500 gramm szilva
  • 50 gramm vaj vagy napraforgóolaj
  • 4 evőkanál fahéjas porcukor

Instrukciók
 

  • A lisztet összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a cukorral, a citrom héjával, és apránként, kevergetve hozzáadjuk a tejet.
  • 10-15 percre félretesszük pihenni, amíg a szilvát megmossuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  • Amikor a szilva készen van, villával összetörjük a túrót, a masszához keverjük, majd a keményre felvert tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük.
  • Egy méretes, tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beleöntjük a tojásos-túrós masszát, pár percig sülni hagyjuk, majd fakanállal kisebb darabokra szaggatjuk, hozzáöntjük a felaprított szilvát is, és közepes lángon kb. 20-25 perc alatt, néha megkeverve, megforgatva, pirosra sütjük.
  • Tálaláskor megszórjuk a fahéjas porcukorral.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, morzsasüti, szilva, túró

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating