Túrós-szilvás pite
Túrós-szilvás pite
Hozzávalók
A tésztához:
- 5 evőkanál mandulaliszt vagy finomra őrölt mandula
- 3 evőkanál kókuszliszt
- 2 nagy evőkanál kókuszzsír
- 2 darab tojás
- 2 evőkanál édesítő (eritrit)
- 2 evőkanál víz
A krémhez:
- 200 gramm zsírszegény túró
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 1 darab tojássárgája
- 2-3 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1 csipet fahéj
A tetejére:
- 500 gramm szilva puha, érett, kimagozott
A habhoz:
- 3 darab tojásfehérje
- 2 evőkanál édesítő (eritrit)
- 1 csipet só
Instrukciók
- A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgája megy a tésztába, a fehérjéből pedig habot fogunk verni a süti tetejére.
- A száraz hozzávalókat egy tálban összevegyítjük, hozzámorzsoljuk a kókuszzsírt, és a tojássárgájával együtt összegyúrjuk. Ha nem akar összeállni, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet, vagy egy kis extra kókuszzsírt, de ha túl sokat teszünk hozzá, a tészta törékennyé válik.
- Két sütőpapírlap között kinyújtjuk (kb. 20x25 cm-re), a felső sütőpapírt levesszük, majd a másik papírral együtt a tepsibe helyezzük.
- A túrót a kókuszsírral, 1 tojássárgájával, 2 evőkanál eritrittel és 1 csipet fahéjjal, botmixerrel homogén masszává keverjük, majd a tésztára simítjuk. A szilvát felnegyedeljük, és a túrós krémbe nyomkodjuk.
- Ezután betesszük a 150 C fokra előmelegített sütőbe, és kb. 30 percig sütjük.
- Eközben a 3 tojásfehérjéből és 2 evőkanál eritritből, 1 csipet só társaságában kemény habot verünk. A 30 perc letelte után egy habzsák segítségével rácsokat húzunk a szilvás túró tetejére, majd 100 C fokon még 15-20 percig szárítjuk a habot.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)