Zöldbableves buggyantott tojással
Zöldbableves buggyantott tojással
Hozzávalók
- 3 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 400 gramm zöldbab (fagyasztott is jó)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 200 gramm füstölt kolbász
- 2 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 4 darab tojás
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 evőkanál étolaj
Instrukciók
- A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, fazékba tesszük a zöldbabbal együtt, felöntjük 15 dl vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, és miután felforrt, lefedve, kis lángon roppanósra főzzük a zöldségeket kb. 15 perc alatt.
- Közben elkészítjük a rántást, a lisztet 1 perc alatt megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
- Amikor ismét felforrt, a tojásokat egyesével óvatosan beleütjük, és kis lángon, 3 perc alatt megfőzzük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)