Sign In

Receptek

Zöldbableves buggyantott tojással

Zöldbableves buggyantott tojással

 

Zöldbableves buggyantott tojással

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 3 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 400 gramm zöldbab (fagyasztott is jó)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 200 gramm füstölt kolbász
  • 2 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 4 darab tojás
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, fazékba tesszük a zöldbabbal együtt, felöntjük 15 dl vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, borsot, és miután felforrt, lefedve, kis lángon roppanósra főzzük a zöldségeket kb. 15 perc alatt.
  • Közben elkészítjük a rántást, a lisztet 1 perc alatt megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, és besűrítjük vele.
  • Amikor ismét felforrt, a tojásokat egyesével óvatosan beleütjük, és kis lángon, 3 perc alatt megfőzzük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, leves, tojás, zöldbab

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating