Sign In

Receptek

Áfonyás-joghurtos márványszelet

 

Áfonyás-joghurtos márványszelet

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 150 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
  • 120 gramm olvasztott vaj
  • 100 gramm porcukor (édesítő)
  • 100 ml natúr joghurt
  • 3 darab tojás
  • 6 gramm sütőpor

A krémhez:

  • 200 ml natúr joghurt
  • 300 ml habtejszín
  • 100 gramm porcukor (édesítő)
  • 20 gramm zselatin
  • 1 darab bio citrom reszelt héja és leve

Az áfonyás részhez:

  • 200 gramm áfonya (fagyasztott is lehet)
  • 50 gramm cukor (édesítő)
  • 100 ml víz
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Instrukciók
 

  • A tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük, majd kikent, kilisztezett kapcsos tortaformában (24 cm) egyenletesen elterítjük. 170 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Az áfonyát a cukorral és fél dl vízzel felforraljuk, hogy a szemek kissé szétfőljenek. A keményítőt a maradék vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a gyümölcsös szirupot, és félretesszük hűlni.
  • A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot a porcukorral, a citrom héjával és levével simára keverjük, majd a tejszínhabba forgatjuk. A zselatint 100 ml hideg vízben elkeverjük, majd forraljuk fel, hogy teljesen feloldódjon, és egy kevés krémmel lehűtve, a többi krémhez adagoljuk.
  • A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elkenjük, az áfonyás részt rákanalazzuk, és a kanál végével beleforgatjuk a krémbe, hogy márványos legyen.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó áfonya, édes sütemény, gluténmentes, joghurt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük