Áfonyás-joghurtos márványszelet
Áfonyás-joghurtos márványszelet
Hozzávalók
A tésztához:
- 150 gramm Miklós' Universal mix vagy rizsliszt
- 120 gramm olvasztott vaj
- 100 gramm porcukor (édesítő)
- 100 ml natúr joghurt
- 3 darab tojás
- 6 gramm sütőpor
A krémhez:
- 200 ml natúr joghurt
- 300 ml habtejszín
- 100 gramm porcukor (édesítő)
- 20 gramm zselatin
- 1 darab bio citrom reszelt héja és leve
Az áfonyás részhez:
- 200 gramm áfonya (fagyasztott is lehet)
- 50 gramm cukor (édesítő)
- 100 ml víz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Instrukciók
- A tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük, majd kikent, kilisztezett kapcsos tortaformában (24 cm) egyenletesen elterítjük. 170 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- Az áfonyát a cukorral és fél dl vízzel felforraljuk, hogy a szemek kissé szétfőljenek. A keményítőt a maradék vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a gyümölcsös szirupot, és félretesszük hűlni.
- A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot a porcukorral, a citrom héjával és levével simára keverjük, majd a tejszínhabba forgatjuk. A zselatint 100 ml hideg vízben elkeverjük, majd forraljuk fel, hogy teljesen feloldódjon, és egy kevés krémmel lehűtve, a többi krémhez adagoljuk.
- A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elkenjük, az áfonyás részt rákanalazzuk, és a kanál végével beleforgatjuk a krémbe, hogy márványos legyen.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)