A tészta hozzávalóit egy tálban csomómentesre keverjük, majd kikent, kilisztezett kapcsos tortaformában (24 cm) egyenletesen elterítjük. 170 fokra előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Az áfonyát a cukorral és fél dl vízzel felforraljuk, hogy a szemek kissé szétfőljenek. A keményítőt a maradék vízzel simára keverjük, majd besűrítjük vele a gyümölcsös szirupot, és félretesszük hűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot a porcukorral, a citrom héjával és levével simára keverjük, majd a tejszínhabba forgatjuk. A zselatint 100 ml hideg vízben elkeverjük, majd forraljuk fel, hogy teljesen feloldódjon, és egy kevés krémmel lehűtve, a többi krémhez adagoljuk.
A krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elkenjük, az áfonyás részt rákanalazzuk, és a kanál végével beleforgatjuk a krémbe, hogy márványos legyen.