Almás császármorzsa
Almás császármorzsa
Hozzávalók
- 4 darab közepes alma
- 50 gramm mazsola
- 100 gramm kukoricaliszt
- 100 gramm kukoricadara
- 40 gramm cukor vagy édesítő
- 4 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 300 ml tej
- 40 gramm vaj
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1/2 mokkáskanál fahéj
Instrukciók
- A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal habosra keverjük.
- A kukoricalisztet és a darát a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját és a mazsolát. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a masszához.
- A tepsit vastagon kikenjük vajjal, beleöntjük a folyékony masszát, a tetejére még vajdarabkákat teszünk, betesszük a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg kicsit összeáll.
- Közben meghámozzuk az almát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a tészta tetejére, jól összekeverjük.
- Addig sütjük, gyakran megkevergetve, amíg apró darabokra szétesik, és szép pirosasra sül, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)