Sign In

Receptek

Almás császármorzsa

 

Almás császármorzsa

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Osztrák
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 4 darab közepes alma
  • 50 gramm mazsola
  • 100 gramm kukoricaliszt
  • 100 gramm kukoricadara
  • 40 gramm cukor vagy édesítő
  • 4 darab tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 300 ml tej
  • 40 gramm vaj
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 1/2 mokkáskanál fahéj

Instrukciók
 

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal habosra keverjük.
  • A kukoricalisztet és a darát a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját és a mazsolát. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a masszához.
  • A tepsit vastagon kikenjük vajjal, beleöntjük a folyékony masszát, a tetejére még vajdarabkákat teszünk, betesszük a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg kicsit összeáll.
  • Közben meghámozzuk az almát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a tészta tetejére, jól összekeverjük.
  • Addig sütjük, gyakran megkevergetve, amíg apró darabokra szétesik, és szép pirosasra sül, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, császármorzsa, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük