A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal habosra keverjük.
A kukoricalisztet és a darát a tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját és a mazsolát. A fehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A tepsit vastagon kikenjük vajjal, beleöntjük a folyékony masszát, a tetejére még vajdarabkákat teszünk, betesszük a 180 C-ra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg kicsit összeáll.
Közben meghámozzuk az almát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a tészta tetejére, jól összekeverjük.
Addig sütjük, gyakran megkevergetve, amíg apró darabokra szétesik, és szép pirosasra sül, de vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.