Sign In

Almás krémes

 

Almás krémes

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 6 darab tojásfehérje
  • 6 evőkanál mandulaliszt vagy finomra őrölt, héj nélküli mandula (vagy dió)
  • 6 evőkanál eritrit

A krémhez:

  • 600 gramm alma
  • 100 gramm kókuszzsír
  • 100 ml habtejszín vagy kókusztejszín
  • 100 ml víz
  • 1 teáskanál zselatin
  • néhány csepp citromlé

Instrukciók
 

  • A sütőt előmelegítjük 150 C fokra.
  • A tojásfehérjéből az eritrittel habot verünk, amibe óvatosan beleforgatjuk a mandulalisztet/mandulát. Sütőpapírra borítjuk, és kb. másfél ujjnyi magasságúvá egyengetjük. 20 perc alatt megsütjük.
  • Eközben az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk.
  • Folyamatos kevergetés mellett a zselatint is hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a forró krémbe belekeverjük a kókuszzsírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A kihűlt krém nem túl bizalomgerjesztő, ezért botmixerrel félig összetörjük. A lényeg, hogy a kókuszzsírt – ami ugye szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú – eloszlassuk az almával. A tésztára halmozzuk a krémet, és egy kevés porrá őrölt eritrittel elkevert mézeskalácsfűszerrel megszórjuk. Legalább egy éjszakát várjuk vele, hogy az ízek összeérjenek!
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, édes sütemény, gluténmentes, krémes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük