6evőkanál mandulalisztvagy finomra őrölt, héj nélküli mandula (vagy dió)
6evőkanál eritrit
A krémhez:
600gramm alma
100gramm kókuszzsír
100mlhabtejszínvagy kókusztejszín
100mlvíz
1teáskanál zselatin
néhány csepp citromlé
Instrukciók
A sütőt előmelegítjük 150 C fokra.
A tojásfehérjéből az eritrittel habot verünk, amibe óvatosan beleforgatjuk a mandulalisztet/mandulát. Sütőpapírra borítjuk, és kb. másfél ujjnyi magasságúvá egyengetjük. 20 perc alatt megsütjük.
Eközben az almát meghámozzuk, feldaraboljuk. Egy lábasba dobjuk az almákat, meglocsoljuk a citromlével, a vízzel és a kókusztejszínnel felöntve puhára pároljuk.
Folyamatos kevergetés mellett a zselatint is hozzáadjuk, majd a tűzről levéve a forró krémbe belekeverjük a kókuszzsírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt krém nem túl bizalomgerjesztő, ezért botmixerrel félig összetörjük. A lényeg, hogy a kókuszzsírt – ami ugye szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú – eloszlassuk az almával. A tésztára halmozzuk a krémet, és egy kevés porrá őrölt eritrittel elkevert mézeskalácsfűszerrel megszórjuk. Legalább egy éjszakát várjuk vele, hogy az ízek összeérjenek!