Sign In

Receptek

Almás palacsinta datolyasziruppal

Almás palacsinta datolyasziruppal

Az almától puha, szaftos lesz a palacsinta. Érdemes elkészíteni, mert nagyon finom! :

almás palacsinta datolyasziruppal gluténmentes recept gmtérkép

Gluténmentes almás palacsinta datolyasziruppal

Összesen 1 óra
Kategória Palacsinta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 darab

Hozzávalók
  

  • 200 gramm Miklós' Universal mix liszt vagy rizsliszt
  • 3 darab tojás
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 evőkanál cukor
  • 200 ml tej
  • 250 ml szénsavas ásványvíz
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 darab közepes alma

A sütéshez:

  • 6 evőkanál napraforgóolaj

A datolyasziruphoz:

  • 6-8 szem datolya ha nem elég puhák, áztassuk be őket
  • 120 ml forró víz

Instrukciók
 

  • Az almákat megmossuk, meghámozzuk, a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük. A palacsintákhoz a hozzávalókat csomómentesre keverjük, legegyszerűbb kézi habverővel, a végén a lereszelt almát is hozzákeverjük.
  • Kb. 30 percig állni hagyjuk, ha nagyon besűrűsödne, kevés ásványvízzel még lehet hígítani.
  • A palacsintasütőben felforrósítunk egy kevés olajat, rámerünk egy nagyobb merőkanálnyi tésztát, a merőkanál aljával kicsit eligazgatjuk, mert nem fog szétfolyni rendesen, mint a normál palacsintatészta, mivel jóval sűrűbb. Közepes lángon addig sütjük, amíg a sütőtől el nem válik a tészta, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
  • Amíg a palacsinták sülnek, elkészítjük a datolyaszirupot. A datolyákat leöblítjük, kimagozzuk, és a forró vízzel krémesre turmixoljuk. A palacsintákat ezzel a sziruppal tálaljuk, vagy fahéjas porcukorral szórjuk meg. Ebből az adagból 6 db vastagabb palacsinta lett.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, datolya, gluténmentes, palacsinta

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük