Sign In

Almás párna

 

Almás párna

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 10 darab

Hozzávalók
  

A tésztához:

  • 300 gramm Miklós' Universal mix
  • 6 gramm sütőpor
  • 150 gramm félzsíros tehéntúró
  • 5 evőkanál tej
  • 5 evőkanál étolaj
  • 60 gramm porcukor
  • 1 mokkáskanál só

A töltelékhez:

  • 500 gramm alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 20 gramm kristálycukor
  • 10 gramm vaníliás pudingpor
  • 50 ml víz
  • 1 teáskanál rumaroma

A kenéshez:

  • 1 darab tojás

A szóráshoz:

  • ízlés szerint porcukor
  • ízlés szerint őrölt fahéj

Instrukciók
 

  • A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kiszedjük, és vékony szeletekre vágjuk. Lábasba szórjuk, megöntözzük citromlével, hozzáadjuk a cukrot, a rumaromát és a vizet, majd felforraljuk.
  • 2 evőkanál hideg vízben elkeverjük a pudingport, az almákra öntjük, és folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  • A tésztához simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot és a sót, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet is, majd összegyúrjuk.
  • Lisztezett deszkán kb. 40x25cm-es lappá nyújtjuk, hosszában kettévágjuk, keresztben pedig 5-6 csíkra szeljük. A lapok felét átlósan bevagdossuk, 1-1,5cm távolságra egymástól, a tészta másik felére 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk.
  • A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével megkenjük a lapok szélét, és a bevagdosott részt a töltelékre hajtjuk, a széleket jól összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket megkenjük pár csepp tejjel összekevert tojássárgájával.
  • 180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Tálalás előtt fahéjas porcukorral szórjuk meg. Frissen ropogós a tészta, másnapra megpuhul.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, édes sütemény, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük