A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, elnegyedeljük, magházukat kiszedjük, és vékony szeletekre vágjuk. Lábasba szórjuk, megöntözzük citromlével, hozzáadjuk a cukrot, a rumaromát és a vizet, majd felforraljuk.
2 evőkanál hideg vízben elkeverjük a pudingport, az almákra öntjük, és folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához simára keverjük a túrót, a tejet, az olajat, a porcukrot és a sót, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet is, majd összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kb. 40x25cm-es lappá nyújtjuk, hosszában kettévágjuk, keresztben pedig 5-6 csíkra szeljük. A lapok felét átlósan bevagdossuk, 1-1,5cm távolságra egymástól, a tészta másik felére 2-3 evőkanálnyi tölteléket teszünk.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével megkenjük a lapok szélét, és a bevagdosott részt a töltelékre hajtjuk, a széleket jól összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tetejüket megkenjük pár csepp tejjel összekevert tojássárgájával.
180 C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálalás előtt fahéjas porcukorral szórjuk meg. Frissen ropogós a tészta, másnapra megpuhul.