Sign In

Almás pite

 

Almás pite

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Amerikai
Mennyiség 4

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Miklós' Universal mix fele lehet rizsliszt
  • 80 gramm sertészsír
  • 1 csipet só
  • 1 darab tojás
  • 50 gramm cukor
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 6 gramm sütőpor
  • 1-2 evőkanál tejföl

A töltelékhez:

  • 1000 gramm alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 darab citrom leve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál darált dió vagy útifűmaghéj

Instrukciók
 

  • Először a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni, mire sütni kell. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit kifacsarjuk, megöntözzük a citrom levével, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, megpároljuk, majd hűlni hagyjuk.
  • Ezután készítjük el a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd összegyúrjuk a tojással és a többi hozzávalóval. Két részre osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre, a nagyobbat a hűtőbe tesszük fél órára, a kisebbet a fagyasztóba.
  • Az idő letelte után kivesszük a nagyobbik tésztát, kicsit átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát, úgy, hogy az oldalára is jusson tészta. Megszórjuk darált dióval vagy útifűmaghéjjal, rátesszük a párolt almát, egyenesre simítjuk, majd a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük.
  • 180 C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 35-40 percig.
  • Hidegen szeleteljük. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a tetejét.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó alma, almás, almás pite, édes sütemény, gluténmentes, pite

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük