Először a tölteléket készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni, mire sütni kell. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit kifacsarjuk, megöntözzük a citrom levével, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, megpároljuk, majd hűlni hagyjuk.
Ezután készítjük el a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd összegyúrjuk a tojással és a többi hozzávalóval. Két részre osztjuk, egy kisebb és egy nagyobb részre, a nagyobbat a hűtőbe tesszük fél órára, a kisebbet a fagyasztóba.
Az idő letelte után kivesszük a nagyobbik tésztát, kicsit átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 24 cm-es piteformát, úgy, hogy az oldalára is jusson tészta. Megszórjuk darált dióval vagy útifűmaghéjjal, rátesszük a párolt almát, egyenesre simítjuk, majd a maradék tésztát nagy lyukú reszelővel ráreszeljük.
180 C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 35-40 percig.
Hidegen szeleteljük. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg a tetejét.