Sign In

Receptek

Babapiskóta – tojás nélkül, barna rizslisztből

 

Babapiskóta - tojás nélkül, barna rizslisztből

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Francia, Magyar
Mennyiség 25 db

Hozzávalók
  

  • 240 gramm barna rizsliszt
  • 40 gramm kukoricakeményítő
  • 50 gramm vaj
  • 1/4 mokkáskanál
  • 60 gramm porcukor
  • 15 gramm méz (elmaradhat)
  • 2 gramm szódabikarbóna (1 mokkáskanál)
  • 4 gramm citromsav (2 mokkáskanál)
  • 100 ml tej

Instrukciók
 

  • A lisztből egy keveset félreteszünk a nyújtáshoz, a többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd a tejet fokozatosan adagolva, összegyúrjuk. Egy nagyon jól gyúrható, közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
  • Egy kicsit hagyjuk pihenni, majd fél cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassuk ki, ha van babapiskóta formánk, akkor azzal, ha nincs, akkor hosszúkás téglalapokra vágjuk a tésztát, a végét kicsit gömbölyítsük le.
  • Sorakoztassuk sütőpapírral borított sütőlapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt süssük meg. Zárható dobozban sokáig eltartható.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó babapiskóta, barna rizsliszt, gluténmentes, tojásmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating