Babapiskóta – tojás nélkül, barna rizslisztből
Babapiskóta - tojás nélkül, barna rizslisztből
Hozzávalók
- 240 gramm barna rizsliszt
- 40 gramm kukoricakeményítő
- 50 gramm vaj
- 1/4 mokkáskanál só
- 60 gramm porcukor
- 15 gramm méz (elmaradhat)
- 2 gramm szódabikarbóna (1 mokkáskanál)
- 4 gramm citromsav (2 mokkáskanál)
- 100 ml tej
Instrukciók
- A lisztből egy keveset félreteszünk a nyújtáshoz, a többi hozzávalót egy tálba mérjük, majd a tejet fokozatosan adagolva, összegyúrjuk. Egy nagyon jól gyúrható, közepesen kemény tésztát kell kapnunk.
- Egy kicsit hagyjuk pihenni, majd fél cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát. Szaggassuk ki, ha van babapiskóta formánk, akkor azzal, ha nincs, akkor hosszúkás téglalapokra vágjuk a tésztát, a végét kicsit gömbölyítsük le.
- Sorakoztassuk sütőpapírral borított sütőlapra, majd 180 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt süssük meg. Zárható dobozban sokáig eltartható.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)