Banános-csokis bögrés muffin
Banános-csokis bögrés muffin
Hozzávalók
- 2 darab banán
- 2 darab tojás
- 125 gramm olvasztott vaj
- 100 gramm cukor
- 180 gramm rizsliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 gramm apróra vágott étcsokoládé
A tetejére:
- 50 gramm étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
A forma kikenéséhez:
- 10 gramm vaj
Instrukciók
- Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra.
- A muffin formákat egy ecsettel vékonyan kivajazzuk, vagy sütőpapírral kibéleljük a sütőformát.
- A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk.
- A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is.
- A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét.
- A tésztát a muffin formákba, vagy a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Ha kész, hűlni hagyjuk. Amikor a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat, és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.
- Nálam a tetejéről a csokimáz lemaradt, mert még kihűlni sem igazán volt idejük a muffinoknak, még langyosan elpárologtak... 🙂
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)