Barackos-meggyes túrótorta, sütés nélkül
Barackos-meggyes túrótorta, sütés nélkül
Hozzávalók
- 500 gramm tehéntúró
- 450 gramm natúr joghurt 1 nagy pohár
- 20 gramm vaníliás cukor
- 4 evőkanál cukor vagy édesítő
- 200 ml habtejszín
- 3-4 darab őszibarack
- 150 gramm meggy
- 1 darab nagy csomag gluténmentes babapiskóta
- 50 gramm vaj
- 50 gramm étcsokoládé
- 200 ml tej
- 1 evőkanál zselatinpor
Instrukciók
- A zselatint elkeverjük egy kevés forró vízben, néha ránézünk és megkeverjük, nehogy összeálljon.
- A túrót, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot homogén masszává dolgozzuk össze, hozzáadjuk a zselatint, és félretesszük.
- A tejet meglangyosítjuk, egy tepsit vagy egy őzgerincformát kibélelünk folpackal, majd a babapiskótát tejbe mártjuk, és elkezdjük a forma aljára rendezni.
- Amikor ez kész, kevés túrómasszát öntünk rá, erre ráhelyezzük a megtisztított gyümölcsöket, majd a többi masszát a tetejére öntjük.
- Ezután lezárjuk egy újabb sor tejbe mártott babapiskótával, ráhajtjuk a folpackot, és hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára.
- Tálalás előtt megkenjük a felvert tejszínhabbal, a csokit a vajjal felolvasztjuk, és a süti tetejére csepegtetjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)