Barna kenyér Glutenix lisztből
Barna kenyér Glutenix lisztből
Hozzávalók
- 250 gramm Glutenix barna kenyérlisztkeverék
- 235 ml víz
- 15 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 6 gramm só
- 1 evőkanál étolaj
Instrukciók
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral 100 ml langyos vízben. A lisztet a robotgép táljába mérjük, hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet, és jól összedolgozzuk.
- A lágy tésztát belekanalazzuk egy kisebb, olajjal vagy zsírral kikent formába (kb. 11x22 cm), langyos huzatmentes helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
- Miután megkelt, 200 C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük.
- Kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni. Mikor megsült, a héja ropogós volt, még, amikor kihűlt, akkor is, és még 3-4 nap után is finom puha volt a kenyér belseje.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)