Barna magvas kenyér
Barna magvas kenyér
Hozzávalók
- 90 gramm Schar Brot mix Dunkel liszt
- 70 gramm Schar mix B liszt
- 90 gramm Nutri Free mix per Pane
- 10 gramm lenmagpehely
- 10 gramm lenmagliszt
- 10 gramm burgonyapehely
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 1 evőkanál tápióka keményítő
- 1 evőkanál barna rizsliszt
- 1 evőkanál hajdinaliszt
- 1 teáskanál almaecet
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál méz
- 2 evőkanál étolaj
- 5,25 gramm Dr. Oetker porélesztő
- 320-325 ml langyos víz
- 2 evőkanál étolaj
Instrukciók
- A kenyér hozzávalóit az étolaj kivételével a dagasztógép táljába mérjük, és elkezdjük dagasztani. Amikor már egynemű a tészta, hozzáadjuk az olajat is, és így dagasztjuk további 8-10 percig.
- Egy sütőtálat olajjal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk, olajos kézzel ovális alakúra formázzuk a tésztát, és belehelyezzük a tálba. Tetejét éles késsel bevágjuk. 50 C fokos sütőben 35-40 percig kelesztjük, majd a tetejét olajjal lekenjük.
- 200 C-on sütjük kb. 5 percig, majd visszavesszük a hőt 180 C fokra, és 25 perc alatt megsütjük a kenyeret. Miután kihűlt, csak akkor szeleteljük. (Bokréta Veronika receptje).
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)