Sign In

Birsalmaleves

 

Birsalmaleves

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 5 darab közepes birsalma
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál szegfűbors
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 darab bio citrom leve és héja
  • 2 teáskanál
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 200 ml főzőtejszín
  • 2 evőkanál rizsliszt

Instrukciók
 

  • Ledörzsöljük a birsalmákról a szöszmöszt, megmossuk, magházukat és a kukacokat is kivágjuk, héjastól kockára vágjuk, és 1200 ml vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  • Közben hozzáadjuk a fűszereket, sót, cukrot, a citrom héját és levét, majd 2 evőkanál rizslisztet csomómentesre keverünk a tejszínnel, a leveshez adjuk, és tovább főzzük még 5 percig. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó birsalma, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating