Birsalmaleves
Birsalmaleves
Hozzávalók
- 5 darab közepes birsalma
- 1 teáskanál szegfűszeg
- 1 teáskanál szegfűbors
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 darab bio citrom leve és héja
- 2 teáskanál só
- 2-3 evőkanál cukor
- 200 ml főzőtejszín
- 2 evőkanál rizsliszt
Instrukciók
- Ledörzsöljük a birsalmákról a szöszmöszt, megmossuk, magházukat és a kukacokat is kivágjuk, héjastól kockára vágjuk, és 1200 ml vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
- Közben hozzáadjuk a fűszereket, sót, cukrot, a citrom héját és levét, majd 2 evőkanál rizslisztet csomómentesre keverünk a tejszínnel, a leveshez adjuk, és tovább főzzük még 5 percig.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)