Sign In

Receptek

Birsalmaleves fűszeresen

 

Birsalmaleves fűszeresen

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 2 darab birsalma kb. 500 gramm
  • 1 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 10 gramm friss reszelt gyömbér
  • 1 csomó újhagyma
  • 50 gramm vaj
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál cukor
  • 400 ml húsleves leveskockából vagy ételízesítőből is jó
  • 200 ml főzőtejszín
  • 4 szelet gluténmentes szendvicskenyér vagy zsömle
  • 1/4 mokkáskanál csilipehely

Instrukciók
 

  • A meghámozott, megmosott, kisebb kockára vágott birsalmát a felaprított vöröshagymával, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, az újhagyma felkarikázott zöld szárával, a reszelt gyömbér felével, a reszelt citromhéjjal megforgatjuk 20 gramm vajon.
  • Felöntjük 400 ml vízzel és 400 ml húslevessel, majd a cukorral és a sóval ízesítjük. Felforraljuk, majd fedő alatt puhára főzzük.
  • Figyelni kell, mert mostanában lehet olyan birsalmát is kapni, amelyik 10 perc alatt megpuhul. Miután megpuhult, néhány birsalmakockát félreteszünk a tálaláshoz, a többit botmixerrel pépesítjük, majd a tejszínnel dúsítjuk.
  • Amíg a leves fő, az újhagyma fehér részét és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, 10 gramm vajon a maradék gyömbérrel, egy csipetnyit megsózva, 1-2 perc alatt megdinszteljük.
  • A maradék vajon megpirítjuk a kenyérszeleteket.
  • Tálaláskor néhány kocka birsalmát teszünk a tányérba, rámerjük a forró levest, megszórjuk egy kevés csilipehellyel. A pirított kenyérszeleteket megkenjük a párolt hagymával, megszórjuk egy kevés csilipehellyel, és ezt kínáljuk a leveshez.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó birsalma, fűszeres, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating