Sign In

Receptek

Birsalmás bableves

 

Birsalmás bableves

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 200 gramm száraz tarkabab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál
  • 2 darab babérlevél
  • 2 darab birsalma
  • 200 ml tejföl
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 1/2 csokor petrezselyem vagy tárkony

Instrukciók
 

  • A babot előző este átválogatjuk, átmossuk, beáztatjuk. Másnap a zúzott fokhagyma, a só és a babérlevél kíséretében, 1500 ml vízben feltesszük főni.
  • A birsalmát nagyon alaposan megmossuk, majd hámozás nélkül, a magházukat kivágva, kockára vágjuk, és a már majdnem puha babhoz adjuk.
  • Ha már mindkettő puha, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés forró lével hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és pár percnyi forralással besűrítjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó bableves, birsalma, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating