Birsalmás bableves
Birsalmás bableves
Hozzávalók
- 200 gramm száraz tarkabab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 2 darab babérlevél
- 2 darab birsalma
- 200 ml tejföl
- 2 evőkanál rizsliszt
- 1/2 csokor petrezselyem vagy tárkony
Instrukciók
- A babot előző este átválogatjuk, átmossuk, beáztatjuk. Másnap a zúzott fokhagyma, a só és a babérlevél kíséretében, 1500 ml vízben feltesszük főni.
- A birsalmát nagyon alaposan megmossuk, majd hámozás nélkül, a magházukat kivágva, kockára vágjuk, és a már majdnem puha babhoz adjuk.
- Ha már mindkettő puha, a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, egy kevés forró lével hígítjuk, majd az egészet a leveshez öntjük, és pár percnyi forralással besűrítjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)