Csirkemell Sztroganoff módra
Csirkemell Sztroganoff módra
Hozzávalók
- 1 darab kisebb póréhagyma (vagy 2-3 szál újhagyma)
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál étolaj
- 800 gramm csirkemellfilé
- 2 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál rizsliszt
- 300 gramm csiperkegomba
- 4 darab közepes csemegeuborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 darab babérlevél
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 evőkanál magos mustár
- 200 ml főzőtejszín
- 1 teáskanál citromlé
A körethez:
- 4 adag kész gluténmentes nokedli
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
- 2 evőkanál olívaolaj
Instrukciók
- A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd rádobjuk az előzőleg megmosott, kisujjnyi csíkokra vágott, besózott megborsozott, 1 evőkanál liszttel beszórt csirkemellet. Néhány perc alatt fehéredésig pirítjuk.
- Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a csíkokra vágott uborkát, a zúzott fokhagymát.
- Majd a babérlevelet, a kakukkfüvet, a kapribogyót és a paradicsompürét. Fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
- A tejszínt összekeverjük a maradék 1 evőkanál liszttel (rizsliszt), belekeverjük a mustárt, a citromlevet, húsra öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük a levét. Ha szükséges, még megsózzuk, borsozzuk.
- Bazsalikomos nokedlival tálaljuk. Egy maréknyi apróra vágott bazsalikomlevet megfuttatunk az olívaolajon, majd a nokedlit ráöntjük, és lazán összekeverjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)