Sign In

Receptek

Csirkemell Sztroganoff módra

 

Csirkemell Sztroganoff módra

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Orosz
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 1 darab kisebb póréhagyma (vagy 2-3 szál újhagyma)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 evőkanál étolaj
  • 800 gramm csirkemellfilé
  • 2 teáskanál
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 300 gramm csiperkegomba
  • 4 darab közepes csemegeuborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 darab babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 teáskanál citromlé

A körethez:

  • 4 adag kész gluténmentes nokedli
  • 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál olívaolaj

Instrukciók
 

  • A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd rádobjuk az előzőleg megmosott, kisujjnyi csíkokra vágott, besózott megborsozott, 1 evőkanál liszttel beszórt csirkemellet. Néhány perc alatt fehéredésig pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a csíkokra vágott uborkát, a zúzott fokhagymát.
  • Majd a babérlevelet, a kakukkfüvet, a kapribogyót és a paradicsompürét. Fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
  • A tejszínt összekeverjük a maradék 1 evőkanál liszttel (rizsliszt), belekeverjük a mustárt, a citromlevet, húsra öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük a levét. Ha szükséges, még megsózzuk, borsozzuk.
  • Bazsalikomos nokedlival tálaljuk. Egy maréknyi apróra vágott bazsalikomlevet megfuttatunk az olívaolajon, majd a nokedlit ráöntjük, és lazán összekeverjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes, sztroganoff

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating