A hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, majd rádobjuk az előzőleg megmosott, kisujjnyi csíkokra vágott, besózott megborsozott, 1 evőkanál liszttel beszórt csirkemellet. Néhány perc alatt fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, a csíkokra vágott uborkát, a zúzott fokhagymát.
Majd a babérlevelet, a kakukkfüvet, a kapribogyót és a paradicsompürét. Fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
A tejszínt összekeverjük a maradék 1 evőkanál liszttel (rizsliszt), belekeverjük a mustárt, a citromlevet, húsra öntjük, és néhány perc alatt besűrítjük a levét. Ha szükséges, még megsózzuk, borsozzuk.
Bazsalikomos nokedlival tálaljuk. Egy maréknyi apróra vágott bazsalikomlevet megfuttatunk az olívaolajon, majd a nokedlit ráöntjük, és lazán összekeverjük.