Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
Dupla sajtban sült paradicsomos csirke
Hozzávalók
- 6 darab nagyobb szelet csirkemellfilé kb. 600 gramm
- 1 mokkáskanál só
- 100 gramm reszelt parmezánsajt (Grana Padano)
- 3 evőkanál zsemlemorzsa gluténmentes
- 2 teáskanál olaszos fűszerkeverék
- 1 darab nagyobb tojás
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 doboz hámozott paradicsomkonzerv 2 x 400 gramm
- 150 gramm pizza mozzarellasajt reszelt
- 1 evőkanál olívaolaj a tál kikenéséhez
A körethez:
- 300 gramm spagetti gluténmentes
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma zúzott
- 1 teáskanál olaszos fűszerkeverék
- 1/2 mokkáskanál durvára őrölt fekete bors
Instrukciók
- A csirkemell-szeleteket kicsit kiverjük, enyhén megsózzuk.
- A parmezánt a zsemlemorzsával és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. A hússzeleteket először a felvert tojásba, majd a parmezános keverékbe forgatva bundázzuk. Az olajat megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 4-4 perc alatt megsütjük.
- A hámozott paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, a maradék fűszerkeverékkel, és egy kevés sóval ízesítjük, majd a kétharmadát egy közepes méretű tűzálló tálba öntjük. A lecsöpögtetett sült csirkeszeleteket rárakjuk, a maradék paradicsommártást ráöntjük, majd a reszelt mozzarella sajtot rászórjuk.
- 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a sajt teljesen ráolvad a tetejére. Amíg a hús sül, elkészítjük a spagettit, amit a hagyományos módon kifőzünk, majd hideg vízzel leöblítünk, megforgatjuk a fokhagymás olajon, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és az őrölt borssal.