A csirkemell-szeleteket kicsit kiverjük, enyhén megsózzuk.
A parmezánt a zsemlemorzsával és a fűszerkeverékkel összeforgatjuk. A hússzeleteket először a felvert tojásba, majd a parmezános keverékbe forgatva bundázzuk. Az olajat megforrósítjuk, a zúzott fokhagymát megfuttatjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát 4-4 perc alatt megsütjük.
A hámozott paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, a maradék fűszerkeverékkel, és egy kevés sóval ízesítjük, majd a kétharmadát egy közepes méretű tűzálló tálba öntjük. A lecsöpögtetett sült csirkeszeleteket rárakjuk, a maradék paradicsommártást ráöntjük, majd a reszelt mozzarella sajtot rászórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, amíg a sajt teljesen ráolvad a tetejére. Amíg a hús sül, elkészítjük a spagettit, amit a hagyományos módon kifőzünk, majd hideg vízzel leöblítünk, megforgatjuk a fokhagymás olajon, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és az őrölt borssal.