Édes csiperkegomba keksz
Édes csiperkegomba keksz
Hozzávalók
- 350 gramm szobahőmérsékletű vaj
- 1 bögre porrá őrölt eritrit (250 ml)
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 bögre kukoricaliszt
- 2 bögre Schar mix C
- 1 bögre étkezési keményítő
- 12 gramm sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
Instrukciók
- 200 C fokra előmelegítjük a sütőt és két tepsit kibélelünk sütőpapírral.
- A vajat, a porcukorral habosra keverjük a robotgéppel. Hozzákeverjük a vaníliát és a tojásokat egyesével. A sütőport, a keményítőt és a lisztet alaposan összeforgatjuk, majd először fakanállal, végül kézzel egyneművé gyúrjuk a kekszmasszát.
- Diónyi gombócokat formálunk belőle, tele rakunk két tepsit. Ne tegyük őket szorosan, mert a sütőportól és a nyomástól picit terülni fognak. Ezután egy pici flakon (nekem dr. Oetker-es rum aromás flakon) száját bevizezzük, majd kakaóporba mártjuk és belenyomjuk a gombócok közepébe. Ezzel kialakítva a tönköt. Mindegyik nyomás előtt mártsuk az üveg száját a kakaóporba, és a felesleget rázzuk le róla.
- 200 C fokon, 10-12 perc alatt megsütjük.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)