Sign In

Egresleves

 

Egresleves

Elkészítési idő 35 perc
Kategória Leves receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 500 gramm egres
  • 1 teáskanál
  • 1/2 darab bio citrom leve és reszelt héja
  • 4-5 darab szegfűszeg
  • 4-5 darab szegfűbors
  • 1 darab fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 2 evőkanál cukor vagy édesítő
  • 1 púpozott evőkanál rizsliszt vagy kukoricakeményítő
  • 300 ml görög joghurt
  • 100 gramm főtt, füstölt hús
  • 1 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • Egy fazékban felteszünk 1200 ml vizet melegedni. Beletesszük a sót, a fűszereket, citromlevet, reszelt citromhéjat, és felforraljuk.
  • Közben az egreseket megtisztítjuk, a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, a füstölt húst vékony csíkokra vágjuk, és egy kanálnyi olajon megpirítjuk.
  • Amikor a víz felforrt, visszavesszük a lángot, a lisztes joghurtot kicsit felhígítjuk egy merőkanálnyi levessel, majd hozzáöntjük a többihez, és beletesszük az egrest is.
  • Ismét felforraljuk, és kb. 2-3 percig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik, aztán lezárjuk alatta a gázt, különben az egresek szétpukkadnak.
  • Melegen, langyosan vagy hidegen egyaránt nagyon finom. Tálaláskor tehetünk még hozzá egy kevés joghurtot, és a tetejét megszórjuk a pirított füstölt hús csíkokkal.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó egres, gluténmentes, leves

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating