Egy fazékban felteszünk 1200 ml vizet melegedni. Beletesszük a sót, a fűszereket, citromlevet, reszelt citromhéjat, és felforraljuk.
Közben az egreseket megtisztítjuk, a lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, a füstölt húst vékony csíkokra vágjuk, és egy kanálnyi olajon megpirítjuk.
Amikor a víz felforrt, visszavesszük a lángot, a lisztes joghurtot kicsit felhígítjuk egy merőkanálnyi levessel, majd hozzáöntjük a többihez, és beletesszük az egrest is.
Ismét felforraljuk, és kb. 2-3 percig főzzük, amíg egy kicsit besűrűsödik, aztán lezárjuk alatta a gázt, különben az egresek szétpukkadnak.
Melegen, langyosan vagy hidegen egyaránt nagyon finom. Tálaláskor tehetünk még hozzá egy kevés joghurtot, és a tetejét megszórjuk a pirított füstölt hús csíkokkal.