Egyszer kelt fánk
Egyszer kelt fánk
Hozzávalók
- 150 gramm Schar mix B
- 150 gramm Nutri Free mix per Pane
- 2 darab tojássárgája
- 30 gramm olvasztott vaj
- 120-150 ml tej
- 20 ml rum
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál porcukor
- 1 darab bio citrom reszelt héja
- 20 gramm friss élesztő
Instrukciók
- 100 ml tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat, a vaj kivételével, egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, a végén az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk.
- 1 óra hosszat kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra elegyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük fél óra hosszat, majd közepesen forró olajban megsütjük.
- Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy Nutellát is tehetünk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)