Sign In

Receptek

Egyszer kelt fánk

 

Egyszer kelt fánk

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 150 gramm Schar mix B
  • 150 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 2 darab tojássárgája
  • 30 gramm olvasztott vaj
  • 120-150 ml tej
  • 20 ml rum
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 darab bio citrom reszelt héja
  • 20 gramm friss élesztő

Instrukciók
 

  • 100 ml tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat, a vaj kivételével, egy tálba tesszük. Jól kidolgozzuk, a végén az olvasztott vajat is hozzádolgozzuk.
  • 1 óra hosszat kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra elegyengetjük, kiszaggatjuk, és letakarva pihentetjük fél óra hosszat, majd közepesen forró olajban megsütjük.
  • Sütés előtt a közepét benyomjuk, ez kerül alulra, és fedő alatt sütjük, majd a másik oldalát már fedő nélkül. Papírtörlőre szedjük, porcukorral meghintjük. A lyukakba lekvárt vagy Nutellát is tehetünk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, fánk, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating