Élesztőmentes kenyér
Élesztőmentes kenyér
Hozzávalók
- 300 gramm Glutenix Albatutti lisztkeverék
- 1 púpozott teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 270 ml kefir
- 1 marék lenmag
Instrukciók
- A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
- A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a szódabikarbónát, a lenmagot, és összekeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, oda öntjük a kefirt.
- A kezünkkel összedolgozzuk a tésztát, nem szabad nagyon gyömöszölni, dagasztani!
- Ha kész, olajos kézzel cipót formálunk belőle, elsimítjuk a tetejét, tepsire tesszük, és mehet a sütőbe 35-40 percre, míg szép pirosra sül a teteje. A szódás kenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán szól, még 3–5 percig süssük.