Vissza

Élesztőmentes kenyér

Elkészítési idő 50 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 300 gramm Glutenix Albatutti lisztkeverék
  • 1 púpozott teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 270 ml kefir
  • 1 marék lenmag

Instrukciók
 

  • A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
  • A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a szódabikarbónát, a lenmagot, és összekeverjük. A közepébe készítünk egy mélyedést, oda öntjük a kefirt.
  • A kezünkkel összedolgozzuk a tésztát, nem szabad nagyon gyömöszölni, dagasztani!
  • Ha kész, olajos kézzel cipót formálunk belőle, elsimítjuk a tetejét, tepsire tesszük, és mehet a sütőbe 35-40 percre, míg szép pirosra sül a teteje. A szódás kenyér akkor van kész, ha üregesen kong, amikor az alját megkopogtatjuk. Ha tompán szól, még 3–5 percig süssük.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó élesztőmentes, gluténmentes, kenyér, pékáru