Sign In

Tejes-vajas kifli

Tejes-vajas kifli

Tejes vajas kifli gluténmentes recept mentes magazin
Tejes vajas kifli gluténmentes recept Mentes Magazin

Tejes-vajas kifli

Elkészítési idő 2 óra 10 perc
Kategória Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 6 db

Hozzávalók
  

  • 160-170 ml tej
  • 15 gramm élesztő friss
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 150 gramm Schär mix B
  • 50 gramm Nutri Free mix per Pane
  • 50 gramm Miklós’ Universal mix
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojássárgája
  • 50 gramm vaj olvasztott
  • 2 evőkanál tej a tetejére

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral 100 ml langyos tejben. A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet, és robotgéppel elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, hozzákeverünk 40 gramm olvasztott vajat.
  • Kb. 5 perc dagasztás után leállítjuk a gépet, a tésztát letakarjuk, és langyos, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük kb. 45-50 perc alatt.
  • Amikor megkelt, olajjal megkent szilikonos nyújtólapra borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk, és 6 körcikkre osztjuk.
  • A tetejét lekenjük a maradék olvasztott vaj egy részével. A körcikket hosszában még kicsit megnyújtjuk, majd a szélesebb vége felől feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk, a tejüket lekenjük egy kevés langyos tejjel és a maradék olvasztott vajjal.
  • Sütőpapírral borított sütőlapra rakjuk a kifliket, majd 30-40 percig még pihentetjük őket, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra. 200 C fokon sütjük 5 percig, majd további 15 percig 180 C fokon (és nem ottfelejteni, mint én!). 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kifli, pékáru, tejes, vajas

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating