Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral 100 ml langyos tejben. A liszteket összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet, és robotgéppel elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, hozzákeverünk 40 gramm olvasztott vajat.
Kb. 5 perc dagasztás után leállítjuk a gépet, a tésztát letakarjuk, és langyos, huzatmentes helyen a duplájára kelesztjük kb. 45-50 perc alatt.
Amikor megkelt, olajjal megkent szilikonos nyújtólapra borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kör alakúra kinyújtjuk, és 6 körcikkre osztjuk.
A tetejét lekenjük a maradék olvasztott vaj egy részével. A körcikket hosszában még kicsit megnyújtjuk, majd a szélesebb vége felől feltekerjük, kifli alakra hajlítjuk, a tejüket lekenjük egy kevés langyos tejjel és a maradék olvasztott vajjal.
Sütőpapírral borított sütőlapra rakjuk a kifliket, majd 30-40 percig még pihentetjük őket, amíg a sütő bemelegszik 200 fokra. 200 C fokon sütjük 5 percig, majd további 15 percig 180 C fokon (és nem ottfelejteni, mint én!).