Göcseji göngyölt csirkemell
Göcseji göngyölt csirkemell
Hozzávalók
- 6 darab nagyobb szelet csirkemell kb. 600 gramm
- 1 mokkáskanál só
- 1 teáskanál bazsalikom szárított
- 1 evőkanál napraforgóolaj
A töltelékhez:
- 1 darab vöröshagyma kisebb fej
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 6-8 darab csirkemáj
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 darab gluténmentes zsemle
- 2 darab tojás
- 1 mokkáskanál só
- 16-20 szem aszalt szilva
- 18-20 darab negyed diógerezd
- 16 szelet bacon szalonna
Instrukciók
- A 0,5cm vastag szeletekre vágott csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk a bazsalikommal, és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott májat. 4-5 percig közepes lángon sütjük, majd levesszük a tűzről, megborsozzuk, hűlni hagyjuk.
- A zsömlét kockára vágjuk, ráöntjük a villával felvert, egy evőkanálnyi vízzel hígított tojásokat, majd amikor felszívta a nedvességet, villával összetörjük, összekeverjük a közben kihűlt májjal, és kicsit megsózzuk. Krémszerűen kenhető masszát kell kapnunk.
- A májas masszával megkenjük a hússzeleteket, a szélesebb végükre 3-3 szem aszalt szilvát és diógerezdet teszünk, majd feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe becsomagoljuk.
- Olajjal kikent sütőedénybe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Miután megsült, hűlni hagyjuk, hogy szebben lehessen szeletelni.
- Párolt (birs)almával és burgonyapürével tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)