Sign In

Receptek

Göcseji göngyölt csirkemell

 

Göcseji göngyölt csirkemell

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 6 főre

Hozzávalók
  

  • 6 darab nagyobb szelet csirkemell kb. 600 gramm
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál bazsalikom szárított
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

A töltelékhez:

  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 6-8 darab csirkemáj
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 darab gluténmentes zsemle
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 16-20 szem aszalt szilva
  • 18-20 darab negyed diógerezd
  • 16 szelet bacon szalonna

Instrukciók
 

  • A 0,5cm vastag szeletekre vágott csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk a bazsalikommal, és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  • Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott májat. 4-5 percig közepes lángon sütjük, majd levesszük a tűzről, megborsozzuk, hűlni hagyjuk.
  • A zsömlét kockára vágjuk, ráöntjük a villával felvert, egy evőkanálnyi vízzel hígított tojásokat, majd amikor felszívta a nedvességet, villával összetörjük, összekeverjük a közben kihűlt májjal, és kicsit megsózzuk. Krémszerűen kenhető masszát kell kapnunk.
  • A májas masszával megkenjük a hússzeleteket, a szélesebb végükre 3-3 szem aszalt szilvát és diógerezdet teszünk, majd feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe becsomagoljuk.
  • Olajjal kikent sütőedénybe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Miután megsült, hűlni hagyjuk, hogy szebben lehessen szeletelni.
  • Párolt (birs)almával és burgonyapürével tálaljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating