A 0,5cm vastag szeletekre vágott csirkemellet óvatosan kiklopfoljuk, besózzuk, megszórjuk a bazsalikommal, és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott májat. 4-5 percig közepes lángon sütjük, majd levesszük a tűzről, megborsozzuk, hűlni hagyjuk.
A zsömlét kockára vágjuk, ráöntjük a villával felvert, egy evőkanálnyi vízzel hígított tojásokat, majd amikor felszívta a nedvességet, villával összetörjük, összekeverjük a közben kihűlt májjal, és kicsit megsózzuk. Krémszerűen kenhető masszát kell kapnunk.
A májas masszával megkenjük a hússzeleteket, a szélesebb végükre 3-3 szem aszalt szilvát és diógerezdet teszünk, majd feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe becsomagoljuk.
Olajjal kikent sütőedénybe tesszük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Miután megsült, hűlni hagyjuk, hogy szebben lehessen szeletelni.
Párolt (birs)almával és burgonyapürével tálaljuk.