Gombás-borsós csirkemellcsíkok
Gombás-borsós csirkemellcsíkok
Hozzávalók
- 250 gramm csirkemellfilé
- 1/2 szál póréhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- 150 gramm csiperkegomba
- 150 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
- 1 teáskanál rizsliszt
- 100 ml főzőtejszín
Instrukciók
- A megtisztított, karikára vágott póréhagymát megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, és addig sütjük közepes lángon, amíg a hús kifehéredik.
- Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és a zöldborsót.
- Összekeverjük, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig pároljuk. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a gombás raguhoz öntjük, néhány perc alatt besűrítjük vele.
- Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)