Sign In

Receptek

Gombás-borsós csirkemellcsíkok

 

Gombás-borsós csirkemellcsíkok

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Csirkehús receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 2 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm csirkemellfilé
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 150 gramm csiperkegomba
  • 150 gramm zöldborsó (fagyasztott is lehet)
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • 100 ml főzőtejszín

Instrukciók
 

  • A megtisztított, karikára vágott póréhagymát megpároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellfilét, és addig sütjük közepes lángon, amíg a hús kifehéredik.
  • Megsózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott gombát és a zöldborsót.
  • Összekeverjük, majd fedő alatt, kis lángon, 15 percig pároljuk. Közben a lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a gombás raguhoz öntjük, néhány perc alatt besűrítjük vele.
  • Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó borsó, csirkehús, csirkemell, gluténmentes, gomba

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating