Sign In

Receptek

Gombás-májas töltött csirkemell

Gombás-májas töltött csirkemell

Gombás-májas-töltött-csirkemell-gluténmentes-recept-mentes-magazin
Gombás-májas töltött csirkemell – gluténmentes recept – Mentes Magazin

Gombás-májas töltött csirkemell

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Csirkehús receptek, Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

A húshoz:

  • 2 darab fél csirkemellfilé nagyobb
  • 1 mokkáskanál
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 50 ml víz
  • 5-6 szelet bacon szalonna

A töltelékhez:

  • 50 gramm füstölt szalonna
  • 4 darab csirkemáj
  • 150 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 darab főtt tojás

A mártáshoz:

  • 1 darab vöröshagyma kisebb fej
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 250 gramm csiperkegomba
  • 1 mokkáskanál
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • 175 gramm tejföl
  • 30 ml víz
  • 1/2 evőkanál petrezselyem aprított

A körethez:

  • 600 gramm burgonya
  • 1 teáskanál
  • 20 gramm vaj
  • 50 ml tej
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Instrukciók
 

  • A csirkemellfilékből vékonyabb szelteket vágunk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez az apróra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd rászórjuk az apróra vágott csiperkegombát, kicsit megsózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk.
  • A megtisztított csirkemájat kisebb kockákra vágjuk, a gombához adjuk, és 2-3 percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott főtt tojásokat.
  • A töltelékből 1-1 evőkanálnyit a hússzeletekre halmozunk, feltekerjük, majd 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük. Olajjal kikent hőálló tálba fektetjük őket, egy kevés vizet öntünk alá, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a húsok tetejét a keletkező szafttal.
  • Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást és a köretet. A mártáshoz, az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt megpároljuk. A lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombához öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a mártást. A végén az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
  • A körethez a burgonyát megfőzzük, a vizet leöntjük róla, krumplinyomóval összetörjük, egy kicsit megsózzuk, majd a vajjal, a tejjel és a fűszerpaprikával alaposan összekeverjük. Tálaláskor a csirkemelltekercseket ferdén felszeleteljük, a gombamártást köré öntjük, és mellé kanalazzuk a krumplipürét.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó csirkehús, csirkemell, főétel, gluténmentes, gomba, máj

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating