A csirkemellfilékből vékonyabb szelteket vágunk, óvatosan kiklopfoljuk, sózzuk, és félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez az apróra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd rászórjuk az apróra vágott csiperkegombát, kicsit megsózzuk, borsozzuk, pár percig pirítjuk.
A megtisztított csirkemájat kisebb kockákra vágjuk, a gombához adjuk, és 2-3 percig együtt pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott főtt tojásokat.
A töltelékből 1-1 evőkanálnyit a hússzeletekre halmozunk, feltekerjük, majd 1-1 szelet bacon szalonnával körbetekerjük. Olajjal kikent hőálló tálba fektetjük őket, egy kevés vizet öntünk alá, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Néha locsoljuk meg a húsok tetejét a keletkező szafttal.
Amíg a hús sül, elkészítjük a mártást és a köretet. A mártáshoz, az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és pár perc alatt megpároljuk. A lisztet simára keverjük a tejföllel, egy kevés vízzel hígítjuk, majd a gombához öntjük, és pár perc alatt besűrítjük vele a mártást. A végén az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.
A körethez a burgonyát megfőzzük, a vizet leöntjük róla, krumplinyomóval összetörjük, egy kicsit megsózzuk, majd a vajjal, a tejjel és a fűszerpaprikával alaposan összekeverjük. Tálaláskor a csirkemelltekercseket ferdén felszeleteljük, a gombamártást köré öntjük, és mellé kanalazzuk a krumplipürét.