Sign In

Receptek

Hortobágyi húsos palacsinta

Hortobágyi húsos palacsinta

 

Hortobágyi húsos palacsinta gluténmentes recept gmtérkép

Hortobágyi húsos palacsinta

Kategória Főétel, Sós sütemények
Konyha Magyar

Hozzávalók
  

  • 8 darab kész gluténmentes palacsinta cukor nélküli
  • 8 darab csirke felsőcomb
  • 50 gramm füstölt szalonna
  • 4 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 fej nagyobb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 teáskanál só
  • 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál rizsliszt
  • 100 gramm tejföl

Instrukciók
 

  • Az olajon kiolvasztjuk a kis kockára vágott szalonnát, majd megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Rádobjuk a csirkecombokat, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk kb. 45 perc alatt.
  • Amikor kész, lefejtjük bőrt, a csontról leszedjük a húst, és vagy ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk. A visszamaradó szaftot besűrítjük a liszttel összevert tejföllel, és egy részét a darált csirkehúshoz keverjük. A palacsintákat megtöltjük a húsos masszával, és tetszőleges formákra alakítjuk.
  • Lehet kis bugyrot formálni, vagy simán feltekerni, vagy kis csomagokat készíteni. A megtöltött palacsintákat vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, a tejfölös mártással meglocsoljuk, és csak annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy átforrósodjanak, de vigyázzunk, hogy ne piruljanak meg.

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, hús, palacsinta, sós sütemény

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük