Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók
- 8 darab kész gluténmentes palacsinta cukor nélküli
- 8 darab csirke felsőcomb
- 50 gramm füstölt szalonna
- 4 evőkanál napraforgóolaj
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 1 darab paradicsom
- 1 darab zöldpaprika
- 2 teáskanál só
- 1/4 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál rizsliszt
- 100 gramm tejföl
Instrukciók
- Az olajon kiolvasztjuk a kis kockára vágott szalonnát, majd megdinszteljük az apróra vágott hagymát, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Rádobjuk a csirkecombokat, fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk kb. 45 perc alatt.
- Amikor kész, lefejtjük bőrt, a csontról leszedjük a húst, és vagy ledaráljuk, vagy apró darabokra vágjuk. A visszamaradó szaftot besűrítjük a liszttel összevert tejföllel, és egy részét a darált csirkehúshoz keverjük. A palacsintákat megtöltjük a húsos masszával, és tetszőleges formákra alakítjuk.
- Lehet kis bugyrot formálni, vagy simán feltekerni, vagy kis csomagokat készíteni. A megtöltött palacsintákat vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, a tejfölös mártással meglocsoljuk, és csak annyi időre tesszük be a sütőbe, hogy átforrósodjanak, de vigyázzunk, hogy ne piruljanak meg.