Kefires lángos
Kefires lángos
Hozzávalók
- 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
- 200 ml kefir
- 1 darab tojás
- 10 gramm friss élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
Instrukciók
- A hozzávalókat összekeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és alaposan összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Másnap olajos kézzel kiszaggatjuk a lángosokat, és közepesen forró olajban kisütjük őket.
- Ha nem sütjük meg az egészet egyszerre, a maradék tésztát kiolajozott műanyag zacskóba vagy dobozba téve, a hűtőben több napig tárolhatjuk. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)