Sign In

Receptek

Kefires lángos

 

Kefires lángos

Elkészítési idő 10 perc
Kategória Főétel
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 250 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 200 ml kefir
  • 1 darab tojás
  • 10 gramm friss élesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor

Instrukciók
 

  • A hozzávalókat összekeverjük, az élesztőt belemorzsoljuk, és alaposan összegyúrjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  • Másnap olajos kézzel kiszaggatjuk a lángosokat, és közepesen forró olajban kisütjük őket.
  • Ha nem sütjük meg az egészet egyszerre, a maradék tésztát kiolajozott műanyag zacskóba vagy dobozba téve, a hűtőben több napig tárolhatjuk. Tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó főétel, gluténmentes, kefir, lángos

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating