Sign In

Receptek

Keksz rizslisztből

 

Keksz rizslisztből

Elkészítési idő 40 perc
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 4 főre

Hozzávalók
  

  • 160 gramm rizsliszt
  • 70 gramm Miklós' Universal mix liszt
  • 80 gramm cukor vagy édesítő
  • 1 csipet
  • 75 gramm puha vaj
  • 1 darab tojás
  • 2-3 evőkanál tej
  • 10 gramm vaníliás cukor
  • 6 gramm sütőpor

A díszítéshez:

  • 20 gramm egész mákszemek
  • 1 evőkanál jégcukor vagy 1 evőkanál nagy szemű kristálycukor

Instrukciók
 

  • Egy keverőtálban a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral addig keverjük, amíg fehér és szép habos lesz, majd hozzáadjuk a tojást, és még pár percig tovább keverjük.
  • Ezután mehet hozzá a liszt, a rizsliszt, a sütőpor és a tej is. Addig keverjük, amíg szép sima, egynemű nem lesz a tészta
  • Egy nagyobb darab sütőpapíron kinyújtjuk a tésztánkat (nem kell lisztezni, nem fog leragadni, még ha puha is a tészta) kb. 5 mm vastagra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk ki belőle.
  • A kiszaggatott kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, díszítjük (jégcukor, mák), és a 170 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük őket. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk őket kihűlni, mert melegen nagyon könnyen törnek.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, gluténmentes, keksz, rizsliszt

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating