Sign In

Receptek

Kelt túrós pogácsa rizslisztből

 

Kelt túrós pogácsa rizslisztből

Elkészítési idő 2 óra
Kategória Sós sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 1 tepsi

Hozzávalók
  

  • 100 ml tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 20 gramm friss élesztő
  • 300 gramm rizsliszt
  • 20 gramm útifűmaghéj
  • 100 ml tej
  • 50 gramm sütőmargarin
  • 1,5 teáskanál
  • 250 gramm félzsíros tehéntúró
  • 1 darab tojás
  • 1-2 evőkanál tejföl

A tetejére:

  • 1 darab tojás
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál szezámmag

Instrukciók
 

  • Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk a szintén langyos másik 100 ml tejben.
  • A lisztet a margarinnal, a sóval és a túróval jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejes útifűmaghéjat, a tojást, és annyi tejfölt, amennyit felvesz.
  • Közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle.
  • Konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  • Ezután meglisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk, 3 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel berácsozzuk, majd 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, a leeső tésztát összegyúrjuk, újra kiszaggatjuk.
  • A pogácsák tetejét a felvert tojással megkenjük, a magokkal megszórjuk, és addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, pogácsa, rizsliszt, túró, túrós

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating