Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. Az útifűmaghéjat beáztatjuk a szintén langyos másik 100 ml tejben.
A lisztet a margarinnal, a sóval és a túróval jól elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tejes útifűmaghéjat, a tojást, és annyi tejfölt, amennyit felvesz.
Közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle.
Konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután meglisztezett gyúródeszkán kicsit átgyúrjuk, 3 cm vastagra kinyújtjuk. A tetejét éles késsel berácsozzuk, majd 4 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, a leeső tésztát összegyúrjuk, újra kiszaggatjuk.
A pogácsák tetejét a felvert tojással megkenjük, a magokkal megszórjuk, és addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik 180 fokra. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket.