Sign In

Receptek

Kenyér Miklós’ Universal mix lisztből

 

Kenyér Miklós' Universal mix lisztből

Elkészítési idő 1 óra 40 perc
Kategória Kenyér receptek, Pékáru receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 60 dkg-os

Hozzávalók
  

  • 250 ml langyos víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 15 gramm friss élesztő
  • 250 gramm Miklós' Universal mix lisztkeverék
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál étolaj

Instrukciók
 

  • Az élesztőt felfuttatjuk 100 ml langyos vízben a cukorral. A lisztet a robotgép táljába mérjük és összekeverjük az útifűmaghéjjal, a sóval és a burgonyapehellyel.
  • Beindítjuk a gépet, a liszthez öntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék langyos vizet, és kb. 3 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A vége felé hozzáadjuk az olajat is.
  • A kiolajozott, lisztezett sütőformába (10x25 cm) helyezzük a tésztát, a tetejét néhány helyen bevágjuk.
  • Langyos helyen, letakarva kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  • Ekkor megkenjük olajjal a tetejét, majd 200 C fokra előmelegített sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük.  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kenyér, pékáru

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating