Sign In

Kivitorta

 

Kivitorta

Elkészítési idő 1 óra 20 perc
Kategória Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 16 szelet

Hozzávalók
  

  • 210 gramm Szafi Fitt süteményliszt
  • 6 darab tojás
  • 35 gramm kókuszzsír
  • 80 ml víz

A krémhez:

  • 40 gramm vanília puding
  • 400 ml tej
  • 250 gramm tehéntúró
  • 3-4 evőkanál édesítő (eritrit)
  • 1-2 evőkanál citromlé
  • 400 gramm kivi

Instrukciók
 

  • A süteményliszthez adjuk a felolvasztott kókuszzsírt és a vizet. Különválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét, a sárgáját a liszthez adjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A hab háromnegyed részét a lisztes keverékhez adjuk, és robotgéppel alaposan összedolgozzuk, végül óvatosan hozzákeverjük a maradék habot.
  • Tortaformába (24 cm) öntjük, tetejét vizes kanállal elsimítjuk, előmelegített sütőben 180 C fokon, 40 perc alatt megsütjük. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
  • Krém: A pudingot a 400 ml tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A túrót villával alaposan összetörjük, hozzáadjuk az édesítőt, citromlevet, a kihűlt pudingot, és végül a meghámozott, apró kockákra vágott kivit, és a krém háromnegyed részét a két lap közé töltjük, a maradékot a torta tetejére és oldalára kenjük. Karikára vágott kiviszeletekkel díszítjük. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó gluténmentes, kivi, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating