Krémtúrós-epres pite
Krémtúrós-epres pite
Hozzávalók
- 3 darab tojás
- 150 gramm kristálycukor
- 250 gramm krémtúró vaníliás
- 120 gramm rizsliszt
- 1/2 mokkáskanál só
- 6 gramm sütőpor
- 500 gramm eper
A forma kikenéséhez és a szóráshoz:
- 1 teáskanál vaj
- 2 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)
Instrukciók
- A tojásokat a cukorral, a robotgép táljában 3-4 perc alatt, maximális fokozaton, fehéredésig, sűrű krémes masszává keverjük. Hozzákeverjük a krémtúrót, majd lekapcsoljuk a gépet, és fakanállal belekeverjük a sóval és a sütőporral elkevert lisztet.
- Egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával behintünk, majd a tésztát egyenletesen belesimítjuk, a megmosott, kicsumázott, kisebb darabokra vágott epret a tetejére szórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
- A tepsiben hagyjuk kihűlni (ha kibírjuk), majd a tetejét vékonyan megszórjuk vaníliás porcukorral.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)