Sign In

Receptek

Krémtúrós-epres pite

 

Krémtúrós-epres pite

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények
Konyha Magyar
Mennyiség 24 kocka

Hozzávalók
  

  • 3 darab tojás
  • 150 gramm kristálycukor
  • 250 gramm krémtúró vaníliás
  • 120 gramm rizsliszt
  • 1/2 mokkáskanál
  • 6 gramm sütőpor
  • 500 gramm eper

A forma kikenéséhez és a szóráshoz:

  • 1 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa (gluténmentes)

Instrukciók
 

  • A tojásokat a cukorral, a robotgép táljában 3-4 perc alatt, maximális fokozaton, fehéredésig, sűrű krémes masszává keverjük. Hozzákeverjük a krémtúrót, majd lekapcsoljuk a gépet, és fakanállal belekeverjük a sóval és a sütőporral elkevert lisztet.
  • Egy 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, zsemlemorzsával behintünk, majd a tésztát egyenletesen belesimítjuk, a megmosott, kicsumázott, kisebb darabokra vágott epret a tetejére szórjuk. 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • A tepsiben hagyjuk kihűlni (ha kibírjuk), majd a tetejét vékonyan megszórjuk vaníliás porcukorral. 

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó eper, gluténmentes, krémtúró, pite

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recipe Rating