Mascarponés epertorta – sütés nélkül
Mascarponés epertorta - sütés nélkül
Hozzávalók
Az alaphoz:
- 400 gramm María Gullon keksz
- 100 gramm vaj
A krémhez:
- 250 gramm mascarpone
- 50 gramm porcukor (édesítő)
- 250 gramm Hulala habtejszín
- 300 gramm eper
Instrukciók
- Daráljuk le, vagy törjük össze a kekszet, majd alaposan keverjük össze a puha, felaprított vajjal. A tejszínt verjük kemény habbá, keverjük hozzá óvatosan a cukros mascarponét, az eperdarabokat, öntsük a tortaformába, igazítsuk egyenesre a tetejét, majd szórjuk rá a maradék vajas kekszmorzsát.
- A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, az epret tisztítsuk és mossuk meg, szárítsuk le, majd vágjuk kisebb darabokra.
- A tejszínt verjük kemény habbá, keverjük hozzá óvatosan a cukros mascarponét, az eperdarabokat, öntsük a tortaformába, igazítsuk egyenesre a tetejét, majd szórjuk rá a maradék vajas kekszmorzsát.
- Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
Jegyzetek
Köszönjük a receptet:
Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)