Sign In

Receptek

Mascarponés epertorta – sütés nélkül

 

Mascarponés epertorta - sütés nélkül

Elkészítési idő 1 óra
Kategória Édes sütemények, Sütés nélküli receptek, Torta receptek
Konyha Magyar
Mennyiség 8 szelet

Hozzávalók
  

Az alaphoz:

  • 400 gramm María Gullon keksz
  • 100 gramm vaj

A krémhez:

  • 250 gramm mascarpone
  • 50 gramm porcukor (édesítő)
  • 250 gramm Hulala habtejszín
  • 300 gramm eper

Instrukciók
 

  • Daráljuk le, vagy törjük össze a kekszet, majd alaposan keverjük össze a puha, felaprított vajjal. A tejszínt verjük kemény habbá, keverjük hozzá óvatosan a cukros mascarponét, az eperdarabokat, öntsük a tortaformába, igazítsuk egyenesre a tetejét, majd szórjuk rá a maradék vajas kekszmorzsát.
  • A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, az epret tisztítsuk és mossuk meg, szárítsuk le, majd vágjuk kisebb darabokra.
  • A tejszínt verjük kemény habbá, keverjük hozzá óvatosan a cukros mascarponét, az eperdarabokat, öntsük a tortaformába, igazítsuk egyenesre a tetejét, majd szórjuk rá a maradék vajas kekszmorzsát.
  • Fogyasztásig tartsuk hűtőben.
  •  

Jegyzetek

Köszönjük a receptet:

Kissné Zilahi Katalin (Kata Boszorkánykonyhája)
Kulcsszó édes sütemény, eper, gluténmentes, Mascarpone, sütés nélkül, torta

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük